Suuline traditsioon - Mitmesuguseid asustamisteateid - Kirila küla

Kirila küla on laiendatud jutustaja mälestuse ajal, mõned kümned aastad tagasi. Uus on nimelt küla lõunapoolne osa. See asutatud raba vähe lagedale alale – ratsik olnud päris asumisel.
EKLA, f 199, m 44, 76 (IV-A2) < Paide-Anna khk., Kirila k., Sepasauna < Seinapalu k. - Hilda Kõrge < Hedvig Neidu, 83 a. (1930)

Kirila küla olla 8 inimpõlve olnud. Enne olnud ahervarte järele otsustades küla elamud laiali. Sõdade ajal on kokku asutud, sest käinud röövlid, siis olnud julgem elada. Laiali asutud 1883. a. maamõõtmise järele uuesti.
EKLA, f 199, m 44, 76 (IV-A2) < Paide-Anna khk., Kirila k., Loodevälja t. - Hilda Kõrge < Jaan Reinmann, 68 a. (1930)